Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ

Πρωινό Τρίτης και κάνω αυτό που είπα πως δεν θα ξανακάνω.
Να ενημερώνω το μπλογκ ενώ ακούω την Καλημέρα. Στο τέλος δεν καταφέρνω τίποτε, ούτε γράφω σωστά, ούτε ραδιόφωνο ακούω, αλλά μου φαίνεται γι αυτό δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας, για να μην τις τηρούμε. Εαυτο-αντι-επανάσταση θα την πω.

Λοιπόν, πήγαμε στην Αθήνα, δυο ζευγάρια που κάνουν καλή ως υπέροχη παρέα, τολμώ να πω, εδώ και .....από το 92, λογάριασε τώρα.
Τα εύσημα στη Νίνα, επειδή είναι ένας άνθρωπος αισιόδοξος, ευχάριστος, με άποψη, με γνώσεις, μα πάνω απ' όλα ένας άνθρωπος ήρεμος, (δεν την έχω να δει να νευριάζει) χαλαρός, κατευναστικός.
Στέργιο, θα 'ρθει και η σειρά σου, μη νομίζεις πως θα τη γλυτώσεις.... πήγαμε λοιπόν στην Αθήνα και συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε μιαν ημέρα νωρίτερα για να μη χάσουμε την επίσκεψη της Καλημεροπαρέας στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης. Εννοείται ότι όχι μόνο δεν το μετανιώσαμε μα και θα το επαναλάβουμε μέσα στον Μάιο για να
εκστασιαστούμε στον ροδώνα.

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, την επόμενη φορά θα φροντίσω να σε συμβουλευτώ εγκαίρως. Είδαμε πάντως τον Βροχοποιό, μας άρεσε, ήπιαμε καφέ στην πλατεία Κολωνακίου, φάγαμε στα μπριζολάκια του Τέλη και στις Μικρασιάτικες Γεύσεις, πήραμε το ποτό μας στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου, δεν προλάβαμε να πάμε στην Πνύκα που πολύ το ήθελα, με ανεβάζει θαρρείς εκείνο το μέρος ιδιαίτερα αν η ορατότητα είναι καλή, περπατήσαμε όμως στην Ηρώδου του Αττικού, στην Πλάκα, στην Ανδριανού, στο Μοναστηράκι, τουρίστες γαρ!!!

Στην εβδομάδα που μεσολάβησε, είδα το "τη νύχτα που ο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη" και το "Slumdog Millionaire", τελείωσα το " Οι Αλήθειες των άλλων" του Θέμελη και το "Παλιό Σχολείο" του Τομπάιας Γουλφ και τώρα διαβάζω το " Εσύ τα δικαιώματά σου και οι άλλοι" του Γιώργου Πιντέρη και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.
Διαπιστώνω πως δεν είναι εύκολο πολλές φορές όχι μόνο να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, όχι μόνο τι τα προκαλεί, δηλαδή τι ακριβώς μας κάνει να νιώθουμε άβολα, άσχημα ή αμήχανα, μα κυρίως πώς να εξωτερικεύουμε το τι νιώθουμε χωρίς να πληγώνουμε τον άλλο και να γινόμαστε και κατανοητοί.
Αντιγράφω: "μια βασική αρχή στην ανθρώπινη συνεννόηση είναι ότι "μήνυμα που εστάλη, δεν είναι απαραίτητα και μήνυμα που ελήφθη". Δηλαδή, είναι μερικές φορές πιθανό, άλλα να λέω εγώ και άλλα να καταλαβαίνεις εσύ. Έτσι, εγώ μπορεί να σου πω κάτι που να μην το θεωρώ καθόλου επιθετικό, εσύ όμως να το εισπράξεις σαν κατηγορία - δηλαδή σαν μια μορφή έμμεσης επίθεσης εκ μέρους μου".

Ενδιαφέρον βρίσκω και το κομμάτι:"Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε τίποτα. Κανείς δεν έχει τέτοια δύναμη πάνω μας. Εμείς διαλέγουμε αυτά που νιώθουμε την κάθε στιγμή. Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι οι άλλοι μας πληγώνουν, μας προσβάλλουν, μας απειλούν και δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό που πράγματι γίνεται, είναι ότι εμείς "πληγωνόμαστε", εμείς "νιώθουμε προσβεβλημένοι", εμείς "απειλούμαστε". Για πολλούς ανθρώπους, οι φράσεις "με πλήγωσες" και "πληγώθηκα" ακούγονται το ίδιο. Όμως, κατά τη γνώμη μου, οι φράσεις αυτές είναι τελείως διαφορετικές. Τόσο διαφορετικές που αντικατοπτρίζουν μια διαφορά φιλοσοφίας για τη ζωή".

Αρκετά σας κούρασα για σήμερα, ας αφήσω και κάτι για την άλλη φορά.
Πιστεύω να λάβατε το μήνυμα.

8 σχόλια:

manetarius είπε...

AAAAAAAAAAAAAααααααααα...πουλάκια μουουου... μου βολτάρατε στας Αθήνας ε; Και πως δεν σας πήρε το μάτι μου πουθενά;
Αλλά πάλι να μου πεις... που να σας δω αφού εσείς είστε τουρίστες ενώ εμείς πίναμε τους καφέδες μας στα εξωτικά γκέτο των Εξαρχείων και το υπόλοιπο ΣΚ κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου..

υ.γ. μα όλη η Θεσσαλονίκη ήταν στην Αθήνα αυτό το ΣΚ; Μωρέ μπράβο!

Adamantia είπε...

Πολύ θα ήθελα να είχαμε πιεί ένα καφέ..την επόμενη φορά σίγουρα.
Αρκεί που περάσατε καλά, αυτό έχει σημασία!!
Πάρα πολλά φιλιά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ.

Κωνσταντινιά είπε...

Αμανίτα,

δε μου λες εσύ πότε θα κάνεις τουρισμό κατά δω μεριά;


Υ.Γ. Να προμηθευτώ αντιυπνωτικά δια παν ενδεχόμενον;

Κωνσταντινιά είπε...

Αδαμαντία,

την επόμενη φορά ΣΙΓΟΥΡΑ.

ΦΙΛΙΑ!!!

Κωνσταντινιά είπε...

Σκρουτζάκο,

καλημέρα, καλώς ήρθες, καμιά οικονομική πρόταση για την επόμενη φορά;

ΝΙΝΑ είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πρέπει να πω οτι είναι η δεύτερη φορά που πάμε μαζί στην Αθήνα και αρχίζω να τη βλέπω με άλλο μάτι.
Οι αντιθέσεις της και η ποικιλία της την κάνουν γοητευτική. Κι άμα τη φέρεις σβούρα σε μιά μέρα με τα πόδια,όπως κάναμε εμείς, μέχρι μπορείς να την αγαπήσεις κιόλας.
Και τώρα αγαπημένη φίλη τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;
Ανατολή πήγες, Νότο πήγες.Σειρά έχει η Δύση.Θα το κάνουμε το ταξιδάκι ή θα κάνουμε καμιά Πασχαλιάτικη δουλειά;

Κωνσταντινιά είπε...

Νίνα,
παρακαλώ, δεν κάνει τίποτε
Λέω να κάνω και βόλτες και δουλειές. Πώς θα τα προλάβω; Αντίθετα με το Μανιτάρι μας περνάω περίοδο υπερδραστηριότητας.

υ.γ.Την άλλη φορά δεν τη γλιτώνεις θα σε πάμε και από τα Εξάρχεια έστω και δεμένη.