Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ




Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας αν είναι καλό ή κακό, μα η κύρια πηγή ενημέρωσης μας είναι οι δημοσιογράφοι.
Είτε πρόκειται για τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο, είτε από ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σχολιαστές, οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που παράγουν και προωθούν τις ειδήσεις και τα γεγονότα.
Παλαιότερα είχα αναφερθεί, στο κατά πόσο θα πρέπει να δεχόμαστε ό,τι ακούμε άκριτα και, όσον αφορά τις ενημερωτικές εκπομπές, όσο και για τα διάφορα μέιλ που μας κατακλύζουν με απώτερο υποτίθεται σκοπό την ενημέρωσή και αφύπνιση μας.

Η εκτίμηση ότι οι παγετώνες των Ιμαλαϊων θα εξαφανιστούν γύρω στο 2035 όντως δεν βασίστηκε σε επαρκή επιστημονικά δεδομένα, παραδέχεται η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), έπειτα από οργισμένες καταγγελίες της Ινδίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Sunday Times του Λονδίνου, η εκτίμηση της Επιτροπής δεν βασίστηκε σε επιστημονικές εργασίες, αλλά σε... δημοσιεύματα του Τύπου!!!!!
Από την άλλη έχουμε τους «οικοσκεπτικιστές», επιστήμονες από κάθε γωνιά του πλανήτη,οι οποίοι, αρνούνται να αποδεχθούν την κυρίαρχη άποψη ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, την οποία θεωρούν «το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε ποτέ».


Η ΣΥΝΑΞΗ τους ξεκίνησε με μια ανοιχτή επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον οποίο προκαλούν να δώσει επαρκή στοιχεία για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου. Οι «οικοσκεπτικιστές» αμφισβητούν τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται και κατηγορούν τη «Διακυβερνητική» για επιλεκτική χρήση στοιχείων προκειμένου να θεμελιώσει τα καταστροφικά της σενάρια για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Γενικά κυκλοφορούν πάμπολλα σενάρια που αναφέρονται σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, σε επιστημονικές ανακαλύψεις, σενάρια καταστροφολογίας, που και μας αποπροσανατολίζουν, μας μπερδεύουν, μα το χειρότερο προκαλούν εντάσεις και διαμάχες στον "ενημερωμένο" πληθυσμό.


Και λέω να κλείσω με την διαφωτιστικότατη δήλωση του Βρετανού επιχειρηματία και πολιτικού ακτιβιστή Στιούαρτ Γουίλερ (έκανε μεγάλη περιουσία από τα παράγωγα και το στοίχημα και είναι εκ των βασικών χρηματοδοτών του Συντηρητικού Κόμματος) που συνοψίζει τη λογική των «οικοσκεπτικιστών»με τη ρήση πως: «Ο κόσμος δεν γίνεται πιο ζεστός αλλά πιο τρελός».

Τα συμπεράσματα που θα έλεγε και ένας τηλεοπτικός δημοσιογραφικός "αστήρ", δικά σας.

4 σχόλια:

roadartist είπε...

Εγώ αυτό που αισθάνομαι γενικώς πάντως Κωνσταντινιά μου, είναι ότι δεχόμαστε μια απίστευτη πλύση εγκεφάλου.. Δεν είναι πάντως να ανοίγεις τηλεόραση..και θέλει προσοχή το πως θα περνάς το χρόνο σου..θα μας τρελάνουν στο τέλος!!! Αυτό λέγαμε και εχτές το βράδυ με μια φίλη.. έλεος πια!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καλημέρα,
Φύσει και θεσει δύσπιστος, δεν πιστεύω ούτε τους μεν, ούτε τους δε.
Και που ζητούν στοιχεία, από ποιόν τα ζητάνε; Από την μαριονέτα τον Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εκκρεμοτήτων;
Σιγά να μή τους τα δώσει.
Όλα έχουν κάποιο αντίκτυπο στην τρομοκράτηση μας και όλα καταλήγουν στα λεφτά.
Άλλη φορά θα πω ποιός φταίει!!
Και οι δημοσιογράφοι, στην προσπάθεια της αποκλειστικότητας, βγάζουν σαν είδηση καποιες φήμες, χωρίς να ελέγξουν προέλευση.
Τους έχω δοκιμάσει στον τομέα του αυτοκινήτου, με μια φήμη που διέδωσα επίτηδες και διογκώθηκε, σαν είδηση τρανταχτή!!
Πιό καλά ήταν όταν δημοσιογράφος ήταν μόνο εκείνος του ένυπου τύπου.
Τώρα και η κουτσή Μαρία, δηλώνει δημοσιογράφος (συγνώμη από την Μαρία, αλλά έτσι το λένε).
Φυσικά καλά είπε και ο Τσαρούχης, ότι "Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις"....
Τις πιο θερμές μου Καλημέρες, σήμερα που έχει και κρύο.

Κωνσταντινιά είπε...

Καλλιτέχνιδα,
σα να μου φαίνεται πως δεν είναι κι αυτό λύση, να απέχουμε δηλ. από πηγές ενημέρωσης.
Μάλλον μια πιο κριτική και επιφυλακτικότερη στάση ίσως να βοηθούσε.
Χαίρομαι πάντως που συζητιούνται τέτοια θέματα.

τη καληνύχτα μου!!!

Κωνσταντινιά είπε...

Δύσπιστε,
δυσπιστία με άποψη; Μπράβο!!
Ξέρεις και γω πιστεύω πως απώτεροι στόχοι είναι οικονομικά και άλλα συμφέροντα, όπως και το κυνήγι της πρωτιάς που βάζει σε δεύτερη μοίρα την τεκμηρίωση και την αντικειμενικότητα.
Πάντως την ικανότητα διασποράς ανεξακρίβωτων πληροφοριών δεν την έχουν μόνο οι δημοσιογράφοι.
Σε καληνυχτίζω αναμένοντας να μάθω τις πταίει!