Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ; ΠΟΤΕ;

Αποσβολωμένοι και διχασμένοι, με τα μάτια διεσταλμένα και την καρδιά σφιγμένη παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.
Πνίγοντας τον κόμπο στο λαιμό αναρωτιόμαστε ΓΙΑΤΙ.
ΓΙΑΤΙ να φλέγεται η Ελλάδα;
ΓΙΑΤΙ διχάσαμε και πάλι την Ελλάδα;
ΓΙΑΤΙ πήραμε το μονοπάτι της βίας;
ΓΙΑΤΙ χάνουμε ακόμη μια φορά το δίκιο μας;
ΠΟΤΕ θα μάθουμε να υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες μας δίχως να θίγουμε των διπλανών μας;
ΠΟΤΕ θα μάθουμε να ζητάμε χωρίς αλαλαγμούς και κραυγές;
ΠΟΤΕ θα μάθουμε να αρθρώνουμε λόγο στιβαρό;
ΠΟΤΕ θα μάθουμε να απαιτούμε χωρίς να καταπατούμε;
Η βία φέρνει βία.
Η βία χύνει αίμα, αφαιρεί ζωές.
Ήδη υπήρξαν διαμάχες μεταξύ διαδηλωτών και καταστηματαρχών.Όχι άλλα τραύματα, όχι άλλες πληγές.
Αναμφίβολα οι σημερινές μέρες θα γραφτούν στην ιστορία. Ας μη μείνουν για το αίμα αθώων.
Να μείνουν ως το ξέσπασμα ενός λαού ενάντια στη διαφθορά, στην παρακμή, στη διαπλοκή, στον πλουτισμό, στην αναλγησία,στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στην αντικοινωνική πολιτική.........

26 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι..Μακάρι.
καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντινιά είχα μπει στη προηγούμενη ανάρτηση σου και έφυγα τρέχοντας, εξαιτίας των σχολίων κάποιου blogger. Όχι τόσο γι’ αυτά που έγραφε στο σχόλιο αλλά γι’ αυτά που έγραφε στο δικό του blog. Βλέπεις έχω τη μανία να πηγαίνω να διαβάζω και τα blog που βρίσκω στους φίλους με τους οποίους επικοινωνώ.
Τι και αν γράφεις εσύ
«ΠΟΤΕ θα μάθουμε να υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες μας δίχως να θίγουμε των διπλανών μας;
ΠΟΤΕ θα μάθουμε να ζητάμε χωρίς αλαλαγμούς και κραυγές;
ΠΟΤΕ θα μάθουμε να αρθρώνουμε λόγο στιβαρό;
ΠΟΤΕ θα μάθουμε να απαιτούμε χωρίς να καταπατούμε;»
Τα λόγια του άλλου blogger θα εισακουστούν « Ήμουν πάντα κατά της βίας αλλά τώρα ...θέλω να γίνει μακελειό!!!»
Τραγικό το ότι δολοφονήθηκε ένα παιδί και ακόμα τραγικότερο που έγινε τέτοια εκμετάλλευση στο όνομα του παιδιού. Η αναλγησία και υποκρισία στο αποκορύφωμα της. Βλέπεις είναι κάτι που πουλάει.
Καμιά όμως διαμαρτυρία για τους 2,5 χιλιάδες συνανθρώπους μας που σκοτώνονται κάθε χρόνο στην άσφαλτο. Αυτό βλέπεις δεν πουλάει. Ή μήπως επειδή είμαστε όλοι μας συνυπεύθυνοι, γι’ αυτό και δεν μιλάμε.
Σε ένα θα συμφωνήσω με κάποιους. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης, ο καθένας μας θα πιστέψει αυτό που του πάει καλλίτερα. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον η αλήθεια όποια και να είναι αυτή. Θέλουμε ΑΙΜΑ. gskastro

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας
χωρίς να γνωρίζω τον παραπάνω γράφοντα, είχα και εγώ την ατυχή περιέργεια να μπώ σε κάποιο μπλοκ από τους γράφοντες εδώ. Το κακό είναι κολλητικό άραγε; Εντυπωσιάσηκα πολύ αρνητικά. Δεν ξέρω αν δοκιμάσει κανείς κάποιο είδος μανιταριού που ονομάζεται amanita muskaria παθαίνει τόσ μεγάλη παράκρουση. Ο Παραπάνω μου έγραψε λίγα κατά την γνώμη μου. Εγώ τα έχω χαμένα και δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη.

Κωνσταντινιά είπε...

Σοφία,

ωστόσο, θα ήθελα να ακούσω κάτι από σένα.

Καλησπέρα

Κωνσταντινιά είπε...

Κάστρο,

ο λόγος σου με κατευνάζει. Σου έχω ξαναπεί πως μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι μα προπάντων η τρυφερότητα που βγαίνει από τα κείμενά σου.
Θίγεις πολλά. Και βέβαια νοιαζόμαστε για όλες τις χαμένες ψυχές, άσχετα από τον τρόπο που χάθηκαν.Και βέβαια μας ενδιαφέρει η αλήθεια. Συμβαίνει δυστυχώς να έχουμε πέσει σε μια νάρκη.Παρ ότι χειμώνας όμως κάτι πήγε να γίνει, μα με λάθος τρόπο.Ευχομαι να βρούμε το δρόμο μας.
Εσύ πιστεύεις πως αν είναι εξοστρακισμός, δεν ευθύνεται; Χωρίς να γνωρίζω πολλά, ξέρω πως όταν ένα όπλο βγεί από το θηκάρι του τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι ολέθρια και μη αναστρέψιμα.

Κωνσταντινιά είπε...

Καλησπέρα σας Ηφαιστίωνα,

περιμένετε τώρα εσείς να απαντήσω για άλλον;

καλημέρα είπε...

καλησπέρα Κωνσταντινιά .
Αν ήταν τραγούδι το κείμενό σου θα ήταν το Blowin in the wind. Αχ, να δω όταν θα ψηφίσουμε πόσο θα κοστολογήσουμε συνολικά εννοώ, την ψήφο μας. Να δω και πόσο θα αλλάξουμε στην καθημερινότητά μας. Νομίζω ότι καμιά φορά γίνομαι γραφική λέγοντας και ξαναλέγοντάς το ίδιο αλλά επανάσταση για μένα είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε τους επαναστάτες.

gskastro,
κατά τη γνώμη μου πάντα, πόσο δίκηο έχεις για αυτό που γράφεις για την αναλγησία, την υποκρισία και το χρηματιστήριο των ειδήσεων και το τι πουλάει. Το σκέφτομαι πολύ συχνά αυτές τις μέρες, το έχω πει κιόλας και μου είπαν ότι κάνω ανόητες συγκρίσεις και ότι είμαι απολιτικη, αλλά γιατί τα τροχαία, που αφαιρούν τη ζωή τόσων ανθρώπων κάθε μέρα και για τα οποία φταίμε ΕΜΕΙΣ, ολοφάνερα εμείς, δεν μας απασχολούν και μας πιάνει ο πόνος κι ο άκρατος συναισθηματισμός όταν κάτι είναι πρώτο θέμα, απόλυτα δικαιολογημένο πρώτο θέμα όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, και "πουλάει";


Θα ήθελα να γράψω κάτι για το μανιταράκι, χωρίς να θέλω να μιλήσω για λογαριασμό της. Πιστεύω ότι πραγματικα αναρωτιέται και ακόμα κι αν δεν συμφωνώ σε όλα με όσα λέει, και το ξέρει, της το έχω γράψει κιόλας, όμως είναι ειλικρινής, ψάχνεται και δεν έχει κλειστά τα αυτιά της σε κάποια άλλη άποψη. Φορτισμένη μπορεί να είναι, φανατική όμως όχι.
Είναι εντελώς προσωπικό αυτό που θα πω, αλλά στους καλούς ανθρώπους όπως το μανιταράκι, έχω εμπιστοσύνη.

Χριστίνα (lbt) είπε...

πρώτη φορά ένιωσα τόση θλίψη για την πόλη μου. Λυπάμαι που το λέω αλλα όταν αντίκρυσα το χάλι στους δρόμους, ξέχασα το θάνατο του παιδιού, και "έκλαιγα" για τους καμμένους-κατεστραμμένους κάδους, και συλληπόμουν τους ανθρώπους που σε τέτοιους καιρούς δύσκολους, έμεναν χωρίς δουλεια ή έβλεπαν το κόπο τους να γίνεται στάχτη.
Πρώτη φορά είπα μέσα μου ότι αυτός ο φόβος να κυκλοφορήσω ελεύθερα στην πόλη μου πρέπει να πλησιάζει την κατάσταση πολέμου. Πολλές σκέψεις. Πολλές συζητήσεις.
Γιατί; Πότε;
Ίσως όταν μαθουμε να εκτιμάμε, να σεβόμαστε, να πονάμε. Να ψηφίζουμε συνειδητά.
Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντινιά και βέβαια δεν θα μπορούσα να πιστέψω ή να ισχυριστώ ότι δεν έχει ευθύνη για τον φόνο του άτυχου μικρού επειδή εξοστρακίστηκε η σφαίρα. Έχει ευθύνη και πολύ μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερη οι προϊστάμενοι του που όφειλαν να γνωρίζουν τι είδους άνθρωπος είναι. Το πιστόλι το έχει ο αστυφύλακας για να προστατέψει την ζωή του όταν πραγματικά κινδυνέψει. Και πάλι όμως οφείλει να εξουδετερώσει το άτομο από το οποίο κινδυνεύει και όχι να του αφαιρέσει τη ζωή.
Και εδώ μπαίνει η ευθύνη της πολιτείας, ποια εκπαίδευση έχουν αυτοί οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να μας προστατέψουν; Όταν σπούδαζα στην Σκωτία, γινόμουνα μάρτυρας καμιά φορά της εκπαίδευσης τον αστυνομικών τους. Από τα πρώτα μαθήματα ήταν πώς να βοηθούν γέροντες και ανήμπορους να περνούν τους δρόμους. Όσο για τα όπλα γινόταν εκτεταμένη εκπαίδευση και σκοποβολή, παρ’ όλον που τότε δεν οπλοφορούσαν.
Το ξέρεις ότι για να μάθουν σκοποβολή οι δικοί μας (όσοι ενδιαφέρονται), αγοράζουν με δικά τους χρήματα τις σφαίρες; Τα μαθήματα σκοποβολής που προσφέρει η υπηρεσία είναι ελάχιστα. Και θα με ρωτήσεις γιατί να μάθουν σκοποβολή. Μα από τη στιγμή που τους δίνουν όπλο πρέπει να γνωρίζουν που και πώς να το χρησιμοποιούν αλλιώς γίνεται επικίνδυνο και για τους ίδιους.
Καλή μου Κωνσταντινιά ένα τραγικό γεγονός, ο φόνος ενός μικρού παιδιού μετατράπηκε σε τραγωδία για όλους μας.
Έχω ζήσει την κατοχή, έχω ζήσει τον εμφύλιο, έχω ζήσει το μίσος της εποχής εκείνης, έχω ζήσει την απουσία του πατέρα στην εξορία, δεν θα ήθελα τα παιδιά όλου του κόσμου να ζήσουν τέτοιες στιγμές.
Συγνώμη για την φλυαρία μου. Πολλά φιλιά από τον gskatro

Ανώνυμος είπε...

Αναστασία, ξέρεις και εγώ υποκριτής είμαι. Τα γράφω αυτά εκ του ασφαλούς και να εξηγήσω τι εννοώ. Έφτασα τα 74 και πέρασα μεγάλες δυσκολίες και άσχημους καιρούς, όμως έφτασα τα 74. Με όποιο τρόπο και όποτε φύγω έζησα 74 γεμάτα χρόνια.
Πόσα από αυτά τα παιδιά ή ακόμα και αυτούς που αποκαλούμε αναρχικούς θα φτάσουν σε αυτή την ηλικία και με ποιες συνθήκες με όλα αυτά που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο; Αυτά τα νιάτα έχουν τις υπαρξιακές ανησυχίες τους και εμείς οι βολεμένοι δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε ή δεν θέλουμε.
Αντί να φροντίσουμε να δούμε τι συμβαίνει στην κοινωνία μας, τι είναι αυτό που ζητούν οι νέοι, τους γεμίζουμε με την αδιαφορία μας και τα ψέματά μας.
Από την άλλη υπάρχουν όλοι αυτοί που τα εκμεταλλεύονται ασύστολα. Ίσως και να τους συμφέρει που υπάρχουν νέοι έτοιμοι να εκραγούν. Μια θρυαλλίδα χρειάζεται για να γίνει το κακό. Και φυσικά οι επιτήδειοι ρίχνουν πλάι τους ή ανάμεσά τους γνωστούς άγνωστους. Τι εκρηκτικό μείγμα!
Όσο για το μανιταράκι που γράφεις, μπορεί να έχεις δίκαιο και να την έχω παρεξηγήσει. Με αναστάτωσαν όμως αυτά που έγραφε. Τώρα είναι η ώρα της σύνεσης δεν πρέπει να εξάπτομε τα πάθη.
Να είσαι καλά Αναστασία και πολλά φιλιά από τον gskastro

kostaslogh είπε...

Προσπαθώ εδώ και μέρες να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου και δεν τα καταφέρνω.
προσπαθώ να αφομοιώσω κάποια πράγματα αλλά πρέπει να τα καταπιώ πρώτα!
Μερικές απορίες έχω:
Όποιος 15 χρονος δεν τα σπάει και δεν τα καίει δεν έχει ανησυχίες;
Όποιος έχει περάσει τα 17 δεν έχει πιά ανησυχίες;
Είδατε κανένα παπάκι να καίγεται ;
Είναι φυσιολογικός ο πατέρας ή η μάνα που βλέπει το 14 ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ,ΤΗΣ,να μάχεται σώμα με σώμα με
τους άνδρες των ΜΑΤ απ την τηλεόραση;
Εξηγούμαι;
Τα παιδιά πολύ καλά κάνουν και τα ΄βαζουν φωτιά γιατί τα παιδιά δεν φέρουν καμία ευθύνη.Οι γονείς που είναι; Εμείς που είμαστε;
Πριν λίγες μέρες Κωνσταντινιά είχες αναρτήσει την είδηση πώς οι γυναίκες μιας φυλής Παπούα στη Ν.Γουίνέα σκοτώνουν τα νεογέννητα αγόρια για να σταματήσει κάποτε ο πόλεμος των ανδρών τους.
Εμείς είμαστε πιό προχωρημένοι,στέλνουμε τα παιδιά στον πόλεμο!
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΆΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΟΙΑ;;;;
ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ;
ΛΥΠΗΘΕΊΤΕ ΤΑ ΤΑ ΕΡΜΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός, πάρα πολύ σωστός στην οπτική σου.
Εγώ ο καϋμένος μια απορία διατύπωσα ποιό επάνω.......και παρα λίγο να σταλώ στο πύρ το εξώτερο.

Κωνσταντινιά είπε...

Αναστασία,

Τι να πω! Αυτή η σύγκριση με το τραγούδι διαμαρτυρίας του Ντίλαν... Και μόνο που σου πέρασε από το μυαλό, με ...ψήλωσε αφάνταστα.
Τώρα για την ψήφο μας που λες. Γνωρίζεις πως αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δεν έχουμε εναλλακτικές. Δεν έχουμε δοκιμάσει την Αριστερά θα μου πεις, μα ο κόσμος ούτε εκεί διαισθάνεται φως. Καλώς ή κακώς έχουμε πεισθεί πως όλοι έχουν το ίδιο πρόσωπο.
Αν πιστεύεις πως με τις απόψεις σου γίνεσαι γραφική, τότε θα ήθελα να πλημμυρίζαμε από γραφικούς ομοϊδεάτες σου.

Κωνσταντινιά είπε...

Χριστίνα,

Τα ίδια ακριβώς λόγια μου είπε και η κόρη μου που μένει στην Αθήνα. Με πήρε έντρομη στο τηλέφωνο και μου συνέστησε να μην κατέβω στο κέντρο γιατί έμαθαν πως τα πράγματα είναι εδώ χειρότερα. Κάποτε τα έλεγαν οι γονείς στα παιδιά αυτά!
Όσο για την ψήφο; Είπα τη γνώμη μου στην Αναστασία.

Κωνσταντινιά είπε...

Κάστρο,

όχι μόνο δεν σου συγχωρώ τη φλυαρία σου, μα σου επιβάλλω την ποινή της ακατάσχετης λογοδιάρροιας.
Είπες αυτά που σκέφτομαι και δεν μπορώ να εκφράσω, είπες και άλλα που υποψιαζόμουν αλλά δεν ήμουν βέβαιη, όπως την εκπαίδευση σε άλλες χώρες.

Φιλιά

Κωνσταντινιά είπε...

Κώστα,

θα σου έλεγα πότε πια θα σταματήσουν τα γιατί, σε δεύτερη σκέψη λέω πως χρειάζονται και αυτά.Αρκεί να μας παν ένα βήμα μπροστά, αρκεί να μας ωθήσουν να αρχίσουμε την επανάσταση αλλάζοντας, βελτιώνοντας τον εαυτό μας που λέει και η Αναστασία.

Κωνσταντινιά είπε...

Ηφαιστίωνα,

σε πλήγωσα; Αν περνούσε από το χέρι μου θα σου έδινα το κλειδί του Παραδείσου...αλλά δεν περνάει!

Ανώνυμος είπε...

Για αμοιβή προς το ενδιαφέρον που μου επεδείχθη σας γνωρίζω, ότι όλη η πλεκτάνη είχε σαν στόχους:
Α. Την αποσάθρωση του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος διότι έχει κινηθεί αντίθετα με τα (τέως)πλανηταρχικά συμφέροντα.
Β. Η προβοκάτσια αυτή συνέφερε και το κυβερνητικό σχήμα διότι θα αποπροσανατόλιζε την κοινή γνώμη απο τα οικονομικά σκάνδαλα.
Κάπου χάθηκε ο έλεγχος και την νύφη την πληρώνουν η μεσαία τάξη και η αστυνομία η οποία καλείται να παίξει τον άχαρο ρόλο της"πίττας σωστής και τον σκύλο χορτάτο" Κια ψηφοθηρία και επιβολή του νόμου δεν γίνεται. Οσο για την εκπαίδευση της αστυνομίας ποσώς ενδιαφέρονται επειδή τους θεωρούν αναλώσιμους (πρόβατα επί σφαγή) γιατί να ξοδεύονται για την εκπάιδευσή τους; Μήπως τους δίνουν και κανένα αλεξίσφαιρο; Οσοι μπορούν τα αγοράζουν μόνοι τους. Ούτε εν δυνάμει φονιάδες είναι ούτε εκτελεστές. Και αυτοί άνθρωποι που πεινάνε είναι. Απλά παίζουν τον διακοσμητικό ρόλο που τους επέβαλλαν για κάποια ψίχουλα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Ποτέ!!!
Όσο κοιτάζουμε το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι.
Τα παιδιά προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πουν κάτι.
Ποιός τ' ακούει?
Πού είμασταν όλοι εμείς για να τα προστατέψουμε από τους λίγους κουκουλοφόρους και να μη χρεωθούν, στο σύνολό τους την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας?
Υπήρχε πιθανότητα, αν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ήταν πολυπληθείς να καταφέρουν οι γνωστοί άγνωστοι όλα αυτά τα τραγικά κατορθώματα?
Γιατί δεν το έκαναν ποτέ σε πορεία του ΚΚΕ?
Οι αστυνομικοί κάνουν πάντα αυτό που ξέρουν καλά. Φτάνουν πάντα αφού έχει φύγει ο κλέφτης, μή τυχόν και μπλέξουν.
Τα ΜΑΤ κάνουν πάντα αυτό που ξέρουν καλά. Δακρυγόνα , καπνογόνα και όποιον πάρει ο χάρος.
Αυτοί με την σιγουριά της μάσκας και όλοι οι άλλοι ας πνιγούν.
Κομπάρσοι στο έργο των 8.
Ζωή δίχως μέτρο, άνθρωποι δίχως παιδεία, κοινωνία δίχως αξιοπρέπεια.

Κωνσταντινιά είπε...

Ηφαιστίωνα,

δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, Α.Δάχτυλος της τέως πλανηταρχικής εξουσίας παρακίνησε τον ειδικό φρουρό (τινί τρόπω; χρηματίζοντας; με πλύση εγκεφάλου; διατάζοντας;) να εξοστρακίσει σφαίρα σε στέκι περιθωριακών-αναρχικών;
Β. Το κυβερνητικό σχήμα ήταν ενήμερο και συναίνεσε;

Για την εκπαίδευση της αστυνομίας δεν έχω προσωπική γνώση ή εμπειρία οπότε δεν έχω λόγο να μην συμφωνήσω με αυτά που μου παραθέτεις.

Κωνσταντινιά είπε...

Επίκουρε,

Πραγματικά όλο και πιο πολύ πείθομαι πως όλοι μιλάμε και παίρνουμε θέσεις, προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους για τα δίκια μας και δεν ακούμε τις αλήθειες όχι μόνο των παιδιών αλλά κανενός.

Αλήθεια πού είμαστε; Στο καναπέ μας προφανώς και κρίνουμε. Μα όχι τώρα κρίνουμε και επικρίνουμε από τους υπολογιστές μας. Στο τέλος να δεις που και δω θα χωριστούμε, διχόνοια και δω διαβλέπω. Γιατί; Για αυτό που σωστά επισημαίνει η Αναστασία.”Επανάσταση είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε τους επαναστάτες.”

panikos kai fovera είπε...

αναπαντητα τα ερωτηματα σου ...

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντινιά
αυτά που έγραψα, ήταν τα αίτια, η αν θέλεις η προϊστορία. Επειδή όμως όταν τα αίτια υπάρχουν τότε ψαχνόμαστε για αφορμές, δημιούργησαν μια ηλεκτρισμένη κατάσταση σε ένα υπάρχοντα πυρήνα ίσως και κατευθυνόμενο (κάτι σαν το Πολυτεχνείο). Τα υπόλοιπα ήταν μη προβλέψιμα γεγονότα, τα οποία όμως τους ευνόησαν. Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Οσο για τα λιανοπάιδια μήπως θα έπρεπε να αναζητήσουμε την αρχή στους γονείς τους σαν ηθικούς αυτουργούς; Για να γίνω ποιό συγκεκριμμένος, δεν ξέρω πόσο χρονών είναι η κόρη σου που διάβασα κάπου ότι έχεις. Της επιτρέπεις ή την εξωθείς να συχνάζει σε στέκια περιθωριακών ανθρώπων; Την στέλνεις με τις ευλογίες σου αν λάβει μέρος σε καατστάσεις επικίνδυνες; Βρήκαμε το δένδρο αλλά έχει χαθεί το δάσος, επειδή δεν έχουμε δροντίσει την μυωπία μας και δεν φορέσαμε τα γιαλιά που πρέπει. Σωστά το είπες πρίν ότι κάνουμε (το αιώνιο άθλημα του νεοΕλληνα) κριτική εκ του ασφαλούς. ΣΑε ένα πόλεμο είναι κανόνας να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Καλά θα ήταν να μην γινόταν πόλεμος και προπαντός να μην κρυβόντουσαν αλλοειδή συμφέροντα και μυστικές προθέσεις. Αυτά να φοβάστε και να αποφεύγετε, με τους λιβανωτούς των Καναλιών. Ξένα συμφέροντα υπηρετούν ΟΛΑ!!!!!

Κωνσταντινιά είπε...

Ηφαιστίωνα,


το απολογητικό ύφος δε μου πάει. Είμαι πάντα ξεκάθαρη και ειλικρινής. Αν κάποιος με κατάλαβε καλώς αν όχι πάλι καλώς. Πιστεύω πως η στάση ζωής μου απαντάει για μένα, όπως επίσης πιστεύω πως η στάση ζωής ανατρέφει και τα παιδιά μας. Οι πράξεις μετράνε. Τα λόγια έπεα πτερόεντα που μπορεί να κολακεύουν ή να αποπροσανατολίζουν. Οι διάφορες θεωρίες, ιδιαίτερα περί συνωμοσίας, είναι για μένα τοπία θολά και υπεκφυγές. Οι δε γενικεύσεις το χειρότερό μου. Για τις ταμπέλες ας μην αναφερθώ καλύτερα.
Αν ήσουν παλιότερος αναγνώστης θα ήξερες πως είμαι φύσει και θέση κατά της βίας. Κάθε μορφή βίας. Είμαι φύσει και θέση υπέρ της διαμαρτυρίας. Ίνδαλμα και πρότυπό μου έχω τον Γκάντι.

Κωνσταντινιά είπε...

Κρυσταλλένια,

θα σου πω ότι είπα και στον Κώστα.Η προσπάθεια για τις απαντήσεις ίσως είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντινιά
Δεν κατηγόρησα κανέναν. Γενικά αναφέρθηκα. Ούτε χρειάζονται απολογίες. Ομως αφού προβάλλεις αυτήν την εικόνα για το εαυτό σου και δεν έχω λόγους να το αμφισβητίσω, να έχεις κατά νουν ότι όλοι μας κολυμπάμε σε θολά νερά (καραδοκούν καρχαρίες) και η όλη ατμόσφαιρα είναι τίγκα στην θολούρα, την οποία σκόπιμα μας επιβάλλουν. Οσο για όλα τα άλλα είναι τα απαραίτητα συνοδευτικά.