Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΕΤΥΧΕ Η ΠΕΤΥΧΕ;

2ον μέρος:


Εύρηκα εύρηκα και την υπαρξιακή ευφυΐα, όχι τίποτε άλλο, μα γιατί είδα ενδιαφέρον και ανταπόκριση!
Υπαρξιακά έξυπνος είναι αυτός που κατανοεί τον εαυτό του ως ανθρώπινη ολότητα μέσα στον κόσμο, αποτελούμενη από το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.
Έχει μια ισχυρή αίσθηση αποστολής και συνείδηση της ελευθερίας των επιλογών του. Διαθέτει αυτογνωσία, αυτοέλεγχο και αυτοκυριαρχία.
Βλέπει καθαρά και διακρίνει το αληθινό και το αυθεντικό, έχει πάθος, αμφισβητεί και παλεύει ενάντια στο παράλογο της σημερινής κοινωνίας, στην παθητικότητα, στη σύγχυση και στην αποξένωση.
Στηρίζεται σε ηθικές αξίες, ζει αυθεντικά, έχει ισχυρή θέληση και αυτοδεσμεύεται ν' αφήσει κληρονομιά έναν κόσμο καλύτερο.
Δεν παραιτείτε , δε ζει παθητικά, αντίθετα από εκείνους που οδηγούνται σε "φιλοσοφική αυτοκτονία".



1ον μέρος:


Έτυχε χθες το βράδυ σε μια συζήτηση να τεθεί η ερώτηση, ποιος θεωρείται έξυπνος άνθρωπος.
Αφού είπαμε ο καθένας την γνώμη του, μια ψυχολόγος (για να μην νομίζεται ότι κάνω με όποιους και όποιους παρέα), μας είπε κατηγορηματικά, ο άνθρωπος που προσαρμόζεται.
Στις αντιρρήσεις μας, διευκρίνισε ότι δεν εννοεί τον άνθρωπο που υπαναχωρεί ή συμβιβάζεται αλλά εκείνον που μπορεί να πράττει σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής, εκείνον που ξέρει τι μπορεί να κάνει.
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τις ικανότητες σου. Ούτε να υποτιμάς αλλά ούτε και να υπερεκτιμάς τον εαυτό σου.
Ας στοχεύεις όσο ψηλά θέλεις αλλά να προχωράς βήμα-βήμα. Η μεμψιμοιρία για ανεκπλήρωτα όνειρα και επιθυμίες χωρίς καταβολή προσπαθειών δεν είναι ιδίωμα έξυπνου ανθρώπου.
Εν ολίγοις μας τόνισε ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε τις αξίες μας στη ζωή, τι επιθυμούμε, τι θέλουμε.
Ν' ανιχνεύουμε τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του περιβάλλοντος.

Έτυχε να διαβάζω το "όλα σου τα' μαθα μα ξέχασα μια λέξη" του Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας στην Ελλάδα, που λίγο πολύ λέει τα ίδια πράγματα,και είπα μήπως δεν έτυχε αλλά "πέτυχε" για να τα συζητήσουμε.
Ο Μπουραντάς δεν πιστεύει στο πεπρωμένο, λέει πως το δημιουργούμε μόνοι μας, είμαστε αποτελέσματα των επιλογών μας και, συνεπώς, η κατανόηση της ελευθερίας να επιλέγουμε είναι προϋπόθεση για να ζήσουμε τη ζωή μας και να μην αφήσουμε να μας ζήσει αυτή.

Όμως για να
"συλλογάται" κανείς ελεύθερα, πρέπει να διαθέτει γνώση:αυτή είναι που προσδιορίζει κυρίως την ποσότητα, την ποιότητα των εναλλακτικών λύσεων που διαθέτουμε και την ορθότητα των επιλογών που κάνουμε.΄Οσο περισσότερη γνώση, τόσο περισσότερες εναλλακτικές επιλογές και τόσο πιο σωστή η αξιολόγησή μας γι αυτές.



40 σχόλια:

asterion είπε...

Μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ο Χαμελέων (με την προσαρμοστικότητα που έχει είναι έξυπνος);
Δεν ξέρω αν οι συζητήσεις επί παντός επιστητού, με ορισμούς και αφορισμούς προσφέρουν κάτι εκτός του ροκανίσματος της ώρας. Ο λόγος που με κάνει να το γράφω είναι ότι η λύση είναι συμπερασματική συνήθως. Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να ισχυρισθούμε ότι το υιοθετηθέν είναι και το σωστό. Τους ψυχολόγους (προσωπική μου άποψη ) τους κατατάσω μαζί με τους δημοσιογράφους στους "ξερόλες".

kostaslogh είπε...

Τί ωραίες παρέες έχεις Φιλαράκι!!!!!
Υιοθετώ πλήρως τά λεγόμενα της
φίλης σου!
Θέλω να προσθέσω μόνο ότι δεν
είναι πάντα σίγουρο ότι ένας αρκετά
έξυπνος άνθρωπος θα καταφέρει
να φτιάξει σωστά η επιτυχημένα
τη ζωή του,γιατί στη ζωή(ευτυχώς)
δέν ζούμε μόνοι μας.
Είναι επιτυχία να φτιάχνεις τι ζωή σου
όπως τη θέλεις αδιαφορώντας για
την ευτυχία του συντρόφου σου
για παράδειγμα?
Πολύ μεγάλη κουβεντούλα άνοιξες
και δεν βγαίνει ξεροσφύρι!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Κωνσταντινιά θα ήθελα να μπω στη συζήτηση αυτή αλλά για να το κάνω θα πρέπει να καθορίσουμε τον ορισμό του έξυπνου.
Τι θα πει έξυπνος, ποιος θεωρείται έξυπνος, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Σύμφωνα με την ψυχολόγο έξυπνος είναι «εκείνος που μπορεί να πράττει σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής, εκείνος που ξέρει τι μπορεί να κάνει». Μα αυτόν θα τον αποκαλούσα εκπαιδευμένο ή πεπειραμένο και όχι έξυπνο, δεν αποκλείεται φυσικά να είναι και έξυπνος, αλλά τι θα πει έξυπνος;
Έχετε δει οδηγό τριπλής νταλίκας να κάνει όπισθεν με ταυτόχρονη στροφή 90ο και να περνάει την νταλίκα από στενή πόρτα; Θα μείνετε έκθαμβοι, εδώ με ένα τρέιλερ δεν μπορούμε να κάνουμε όπισθεν. Τι είναι το χαρακτηριστικό αυτού του οδηγού, η πείρα, η εκπαίδευση ή εξυπνάδα;
Επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον ορισμό του έξυπνου. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Έψαξα στο Internet αδίκως. Ίσως δεν βάζω τις σωστές ερωτήσεις (ποιος είπε ότι είμαι έξυπνος), ίσως δεν υπάρχει ορισμός, ίσως ο ορισμός διαμορφώνεται ανάλογα με τις περιστάσεις ή τις εποχές, δεν ξέρω.
Πάντως θα συνεχίσω να ψάχνω.
Σε τούτο έχει δίκαιο ο kostaslogh δεν βγαίνει μονορούφι. Αυτή η κουβέντα θα κτιστεί πέτρα πέτρα για να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Ο καθένας μας θα πρέπει να βάλει και από ένα λιθαράκι. Θα επανέλθω gskastro

Κωνσταντινιά είπε...

Αχα! που θάλεγε και το μανηταράκι!
Σας την έσκασα! Εδώ είμαι!
Και αντί να ρίξω κανένα σφουγγάρισμα (ως καλή νοικοκυρά!), ή να τρέχω στα κομμωτήρια (ως μοιραία γυναίκα!) έχουμε να πάμε και σε γάμο, Blogάρω.


Λοιπόν αγαπητέ Αστερίωνα,
Δεν ξέρω αν είναι έξυπνος ο χαμελαίοντας, ξέρω πως επιβιώνει χάρις στην προσαρμοστικότητά του.
Όλα έχουν λεχθεί και θα ξαναειπωθούν. Αν το να συζητάμε γι αυτά το θεωρείς ροκάνισμα της ώρας κακώς τα συζητάς.
Ποιές απόψεις μας είναι εκ γενετής; Θα ενστερνιστούμε κάποιες, θα υιοθετήσουμε, θα ασπαστούμε, θα αλλάξουμε, θα αναθεωρήσουμε. Μόνο δογματικοί και απόλυτοι να μην είμαστε.
Η προσωπική σου άποψη για τους ψυχολόγους είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την δική μου. Η γνωστή μου συνεχώς λέει"και εσύ τι λές γι αυτό;" πράγμα που είναι κι εκνευριστικό.
Καλή σου μέρα!

Κωνσταντινιά είπε...

Καλημέρα Κώστα,
Σωστή η παράμετρος που έθεσες. Και εγώ δεν είμαι του ότι" ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Όχι μόνο τον σύντροφό μας, κανένα δεν θα έπρεπε να πληγώναμε. Το να αντιλαμβανόμαστε τι δυνατότητες έχουμε, ποια χαρίσματα και που αυτά θα είναι αποτελεσματικά δεν σημαίνει ότι καπηλευόμαστε κάποιους.

Υ.Γ. Στο σπίτι πάντα υπάρχει τσιπουράκι!
Εσύ φρακταλ μη το διαβάζεις αυτό.

Βαρυποινίτης είπε...

Με τέτοια θέματα θα κλείσω το blog μου και θα κατασκηνώσω έξω από το δικό σου! Καταπληκτικό θέμα. Σαν ορεκτικό θα πω πως σίγουρα έχουμε άγνοια με κάθε τι που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια αλλά οι επιστήμονες όπως ψυχολόγοι και λοιποί ξέρουν τουλάχιστον να το προσεγγίσουν μεθοδικά και ορθολογικά και φυσικά δεν νομίζω πως κάνουν τους παντογνώστες.

Κωνσταντινιά είπε...

Φίλε Κάστρο,
η απάντηση που βρήκα στα λεξικά είναι: έξυπνος -η -ο [éksipnos] Ε5:
(για πρόσ. ) που χαρακτηρίζεται από εξυπνάδα, που έχει μεγάλη πνευματική ικανότητα και ιδίως αντίληψη, νόηση, κρίση, επινοητικότητα.
Πραγματικά είναι μεγάλη η συζήτηση αυτή. Υπάρχουν αυτιστικά αριθμομνήμονες.Υπάρχουν άτομα που παπαγαλίζουν κατεβατά και αν τους κάνεις μια ερώτηση κρίσεως πάνω σε αυτά που λένε σε κοιτάζουν με μάτια απλανή.
Υπάρχει το πασίγνωστο IQ υπάρχει και η συναισθηματική νοημοσύνη. Τώρα άκουσα υπάρχει και η επαγγελματική.
Περιμένω λιθαράκια.

Κωνσταντινιά είπε...

Τι έπαθες φεγγάρι;
δεν μας συνήθισες σε τέτοιου είδους γραφή!

Σαν να μας αποκαλύπτεις και άλλες σου πλευρές εκτός από των φωτεινή και σκοτεινή σου.

fractal είπε...

Κωσταντινιά. Πέρασα βιαστικά. Σε 2 ώρες έχω τη δουλειά που ξέρεις και πρέπει να ετοιμαστώ. Το θέμα που έβαλες είναι σπουδαίο και χρήσιμο. Θα ΄ξαναπεράσω.

manetarius είπε...

Όταν ανέβω να σας δω, θέλω να μιλήσω λίγο με τη φίλη σου... ή που χρήζω ιατρικής περίθαλπσης ή που είμαι τέρας εξυπνάδας !
Φεύγω τώρα, παώ να κάνω μια αίτηση στη ΝΑSA!!

manetarius είπε...

Α! Κι επειδή έπαιξα ένα παιχνιδάκι με 10 + 1 άχρηστες πληροφορίες για τη αφεντιά μου και ξέχασα να καλέσω κόσμο... τι θα λεγες να παίξεις κι εσύ λιγάκι;
Φιλιάααα!!!

fractal είπε...

Κωσταντινιά όλα πήγαν καλά. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία. Πριν λίγο αποχαιρέτισα τα θαλασσοπούλια του Αιγαίου που χθές βράδυ είχαν πανηγύρι στον ουρανό μας, Δε σου κρύβω πως θα χρειαστώ μερικές μέρες να χωνέψω το πέρασμά τους τους. Ένα τραγούδι του τόπου μου συμβουλεύει: "Με διαβατάρικα πουλιά, έρωτα να μην πιάνεις, γιατί είναι διαβατάρικα και γρόγορα τα χάνεις" Σκέψου εγώ που έπιασα έρωτα με μερικά σμήνη διαβατάρικων πουλιών... Άμε πουλί μου στο καλό και στην καλήν την ώρα... 'Οσο για τον Επίκουρο, χάρηκα που θα συναντηθήτε. Σίγουρα θα σε χρειάζεται αν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Λυπάμαι που δεν μου επιτρέπει να φανώ χρήσιμη. Φαίνεται πως είναι διαβατάρικο πουλί, και εγώ ως συνήθως δεν ακολούθησα τους κανόνες με τους οποίους με είχε προειδοποιήσει το τραγούδι του τόπου μου. Ας πρόσεχα.

asterion είπε...

Αγαπητή και ακριβοθώρητη Κωνσταντινιά.
Φυσικό είναι σαν οικοδέσποινα με οικογενειακά βάρη να μην έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς με διάφορα, που είναι προνόμιο των τεμπέληδων (εξ ηλικίας). Όμως η υψηλή τιμή (πάνω από τον πληθωρισμό) των απαντήσεών σου με έφερε σε απελπισία. Ετσι κατάλαβα ότι όλη η κατάσταση δεν θέλει κόπο αλλά θέλει τρόπο. Κάθησα λοιπόν έγραψα το πρώτο σχόλειο στην τελευταία σου ανάρτηση βέβαιος ότι θα αναγκασθείς να πάρεις θέση. Η τελευταία μου παράγραφος βέβαια ισχύει (πρόβλημά μου) . Οι κύριοι, κύριοι και κυρίες σ΄αυτούς που αναφέρθηκα , έχουν μάθει κάποιους ορισμούς και βάζουν και κάποιες ταμπέλες. Η λαϊκή θυμοσοφία και πολύ σωστά λέει «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου». Όλα τα άλλα περί σπουδής της ανθρώπινης ψυχής ή αποσκοπούν στην καταδυνάστευση του ανθρώπου ή στην κατανάλωση περίεργων σκευασμάτων όπως συμβαίνει να είναι τα ψυχοφάρμακα (μια ωφέλεια, δέκα βλάβες). Ακόμα χειρότερες είναι οι διάφορες συνεντεύξεις και συνεδρίες, με ασθενείς. Δεν έχω δεί κάτι θεαματικό . Αλλοίμονο σε αυτόν που δεν έχει νύχια να ξυσθεί και περιμένει από άλλον.
Τώρα για την ευφυϊα. Συνήθως ο μέσος άνθρωπος συγκεντρώνει κάποιες επί μέρους ευφυίες. (δημιουργική, αναλυτική, σχεδιαστική, μαθηματική κ.ά). Συνήθως λέμε ότι αυτός που αντιλαμβάνεται αστραπιαία μια κατάσταση σε όλο το πλάτος και το βάθος και βρίσκει άμεσο τρόπο αντιμετώπισης είναι ξύπνιος. Ισως και να είναι έτσι. Μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πεί ότι είναι αυτό; Προφανώς όχι. Υπάρχουν ζητήματα που όση μελάνη και να ξοδέψεις δεν θα βρείς ικανοποιητική ή βιώσιμη απάντηση. Αυτός που έχει αρκεςτούςε υψηλούς δείκτες σε αρκετές από τις επι μέρους ευφυήες συμβαίνει συνήθως να είναι κάπως περίεργος και ίσως λίγο απάνθρωπος. Σαν να λ΄λεμε καβαλημένο καλάμι. Όπως θα γνωρίζεις υπάρχει το mensa club(ειδικά τεστς), στο οποίο ανήκουν αυτοί που έχουν υψηλότατο δείκτη ευφυίας (όχι μόρφωσης). Βέβαια οι ψυχολόγοι κάθησαν και σχεδίασαν τα διάφορα tests μετρήσεως δείκτη ευφυίας για λόγους γκρουπαρίσματος και διαλογής των ανθρώπων. Οι δύο υπερδυνάμεις έχουν προχωρήσει σε ειδικές έρευνες για τον τηλεελέγχο του νου για δικούς τους λόγους. Μια πολύ πονηρή μέθοδος με αρκετά θύματα είναι η μέθοδος Ντα Σύλβα.
Οσο για την γνωστή σου για να μεταχειρισθώ τις μεθόδους της, μάλλον έχει ανασφάλειες!
Φυσικά και πρέπει να γίνονται συζητήσεις αλλά υπάρχουν θέματα που «τζίζ καίνε» επειδή δεν επιδέχονται μια τελεσίδικη απάντηση.
Ευχαριστώ που με διάβασες και χίλια ευχαριστώ που έγραψες.

Κωνσταντινιά είπε...

Μανηταράκι
βλέπω αρπάζεις αμέσως τις ευκαιρίες που σου προσφέρονται.
Αρα πανέξυπνη, άρα ραντεβού με την ψυχολόγο άκυρο, σημειωτέον είναι και κλινική ψυχολόγος.
Αχρείαστη να μας είναι.
Υ.Γ.Δεν με λυπάσαι; Τι μου βάζεις να μολογάω; Τι με κάνεις μπρε γιαβρούμ?

Φιλιά

Κωνσταντινιά είπε...

φρακταλ,
είμαι σίγουρη ότι οι έφηβοι θα σου άφησαν κάτι από τη ζωντάνια τους.

Οι παροιμίες και τα ρητά μας είναι σοφά. Πρέπει όλοι να τα λαβαίνουμε υπόψιν μας.

Φιλιά

Κωνσταντινιά είπε...

Αστερίωνα αχ Αστερίωνα παραπανιάρη.
Γιατί ακριβοθώρητη;Εγώ που έμεινα ολόκληρο Σαββατοκύριακο κοντά σας;

Συμφωνώ με αυτά που λες.Αυτό ήθελε να πει η κοπέλα. Άσχετα με τους δείκτες ευφυίας αν δεν καταλαβαίνεις ότι τα προσόντα σου δεν συμβαδίζουν με τα θέλω σου, δεν είσαι έξυπνος.
Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου όσο και αν σ' αρέσει να κάνεις κομψοτεχνήματα δεν θα τα καταφέρεις. Αν λόγω ύψους δεν σε παίρνουν στη Αστυνομία βάλε ρότα για άλλα.
Χοντρά παραδείγματα δίνω για να γίνω κατανοητή.

Αχ παραπονιάρη..

Ανώνυμος είπε...

έξυπνος εξ+ύπνος
Αυτός που καταλαβαίνει δύσκολα πράγματα και κρίνει με άνεση πολύπλοκες καταστάσεις.
Είναι ένας ορισμός.Όχι όμως ολοκληρωμένος και περιεκτικός.
Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ακριβής ορισμός ούτε για την εξυπνάδα, ούτε για τη βλακεία. Η μια έννοια δεν αποκλείει την άλλη.
Ψάχνοντας βρήκα το εξής καταπληκτικό.
Ο μεγάλος φυσικός της κβαντικής θεωρίας και στοχαστής Erwin Schrodinger είχε μία γάτα και ένα γατάκι.Για να μπορούν να μπαίνουν στο σπίτι του, άνοιξε στην πόρτα δύο τρύπες, μια μικρή και μια μεγάλη.Έξυπνο εεε!!!
Αν θέλετε τη γνώμη μου πάντως έξυπνος είναι αυτός που ούτε υποτιμά ,ούτε υπερεκτιμά,αλλά τιμά το κάθε τι.
ΝΙΝΑ

asterion είπε...

Μην μου πείς ότι έχω άδικο και από πάνω. Εμείς όλοι σε συμπαρασταθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μάλλον μένοντας στα αυγά μας. Οσοι ψήθηκαν στις παραλίες και ταλαιπωρήθηκαν το παίζουν ευχαριστημένοι.
καλό σου βράδι

Κωνσταντινιά είπε...

Νίνα,
αν έξυπνος είναι αυτός που ούτε υποτιμά ,ούτε υπερεκτιμά,αλλά τιμά το κάθε τι, τι μπορώ να πω για σένα που με τίμησες ψάχνοντας ετυμολογίες και ερμηνείες για τι θέμα μου;
Μα φυσικά ότι έχω μια πανέξυπνη( το πανέμορφη δε το λέω, θα με σφάξει ο Στέργιος) κολλητή!!
Πολλά φιλιά!!

Κωνσταντινιά είπε...

Αστερίωνα με παρακολουθείς;
Νόμιζα πως άλλος έγραψε ότι θα κατασκηνώσει!

Καλό σου βράδυ!

asterion είπε...

Καλή σου ημέρα. Πως μπορώ να παρακολουθώ όταν κάθομαι στα αυγά μου;
Οτι ακούω. Φαντάζομαι ότι το επόμενο Σαββατοκύριακό θα πληρώσεις τους λογαριασμούς και του χαμένου.
Χτες πάντως είχε μεγάλη έξοδο. Δεν έμαθα πόσοι δεν επέστρεψαν.
καλή εβδομάδα

Βαρυποινίτης είπε...

Το πεπρωμένο όταν είναι μοιραίο, βολικό είναι να το πούμε και προδιαγεγραμμένο. Στην περίπτωση όμως που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μας χρήσιμο είναι να ισχυρισθούμε ότι το επιδιώξαμε.
Τα IQ test αποτελεί «κατόρθωμα» των ντετερμινιστών ψυχολόγων. Δεν είναι αποδεκτά από όλους τους μελετητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Νομίζω πως το πρόβλημα εισόδου των κατοικίδιων το είχε ο Αϊστάιν με δύο σκύλους. Όσο για την γατούλα πρέπει να είναι αυτή που θυσίασε (νοητικά πάντα) ο Schrodinger για να «γρατσουνίσει» τον προηγούμενο.
Κωνσταντινιά το φεγγάρι δεν έχει παρά μόνο σκοτεινή και φωτεινή πλευρά. Μπορεί αν σταθείς στο κατάλληλο σημείο να είσαι ο μισός μες στο φως και υπόλοιπος στο μαύρο σκοτάδι, μιας και δεν διαθέτει ατμόσφαιρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Κωνσταντινιά, ακόμα ψάχνομαι για το θέμα που έβαλες, συζητάω με τους φίλους μου και δεν βγάζουμε άκρη. Μπερδεύουμε την επιτυχία του ανθρώπου με την σπιρτάδα, και πολλές άλλες έννοιες. Ας είναι κάποτε θα βγει άκρη.
Όσο για τον Αστερίωνα μην τον πιστεύεις, μέγας ψεύτης. Δεν έχεις παρά να πας στα τελευταία σχόλια της τελευταίας μου ανάρτησης για να δεις με τι ασχολείται ο άνθρωπος. Με αυτοκίνητα υψηλών ταχυτήτων και αποδόσεων. Δεν κάθεται στ’ αυγά του, κυκλοφορεί. Καλή σου ημέρα gskastro

asterion είπε...

Κωνσταντινιά με σεβασμό στους κανόνες φιλοξενίας και ακόμα μεγαλύτερο στην ηλικία του gskastro και στα καλά του λογάκια, δεν έχω παρά να υποκλιθώ στην ανώτερη αντίληψη των πραγμάτων που δείχνει να έχει.
καλό σας μεσημέρι

Κωνσταντινιά είπε...

Αστερίωνα,
κάθεσαι στ' αυγά σου και όλα τα ξέρεις! Πως γίνεται αυτό;

Κωνσταντινιά είπε...

Φεγγάρι,
με τις δυο πλευρές, δεν μπορώ να πιστέψω πως πιστεύεις στο πεπρωμένο!!

Κωνσταντινιά είπε...

Κάστρο,
δεν θα κρύψω ότι μ΄ευχαριστεί ν' ακούω ότι το θέμα μου συζητείται.

Απ' ότι ξέρω για τον Αστερίωνα (μεταξύ μας αυτά ε;), δεν κυκλοφορεί μόνος!

Βαρυποινίτης είπε...

Για όνομα του δωδεκάθεου, σου έδωσα την εντύπωση πως δεν είμαι έξυπνος άνθρωπος;

Κωνσταντινιά είπε...

Φώτη,
με τη σαφή ασάφειά σου,αποσαφήνισε μου τω κάτωθι.

"Το πεπρωμένο όταν είναι μοιραίο, βολικό είναι να το πούμε και προδιαγεγραμμένο. Στην περίπτωση όμως που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μας χρήσιμο είναι να ισχυρισθούμε ότι το επιδιώξαμε."
φιλικά

Βαρυποινίτης είπε...

Την ασάφεια την κατάλαβες, είμαι σίγουρος! Εκείνο που δεν κατάλαβες είναι αν είναι χαρακτηριστικό μου και συνήθεια μου να σκέπτομαι έτσι και να πράττω ή κάνω μια ... γενικευμένη διαπίστωση. Αν σου έλεγα πως είναι το δεύτερο, σίγουρα θα έκρυβα πως είναι το πρώτο. Αν ισχυριζομουν το πρώτο σίγουρα θα αδικούσα τον εαυτό μου.
Περίμενες να απατήσω διαφορετικά;
Σε κάλυψα;

Βαρυποινίτης είπε...

....απαντήσω εννοώ και όχι απατήσω. Ο δικηγόρος της γυναίκας μου, απαίτησε διορθωτική δήλωση. Το δικαστ΄ριο ενέκρινε κατ οίκον περιορισμό.

asterion είπε...

Κωνσταντινιά και Κάστρο
φαίνεται ότι ή έχω πολλούς περπατιάρηδες γνωστούς και φίλους ή διαθέτω έκτη αίσθηση.
Για να μην παιδεύεσαι φίλε Κάστρο αποδέκτης όλων όσων στέλνω είναι και η Κωνσταντινιά όπως και η Ξιφομάχος.
Η Θεσσαλονίκη κάνει εξαγωγές στην Πιερία κολυμβητών;;; και όσων σας στέλνω. Εχω δραστήρια ξαδέλφια και ανήψια.
Καλό σας βράδι

Βαρυποινίτης είπε...

Στο 2ο μέρος φωτογραφίζεις πλανητάρχη;

kwnstantina είπε...

έξυπνος είναι για μένα ο άνθρωπος που μπορεί και αποφεύγει τις κατατοπιές και που ζει την καθε στιγμη της ζωής του όπως αυτός θέλει πραγματικά........κι όχι όπως θέλουν οι γύρω του!!

Κωνσταντινιά είπε...

Εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, στην ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν.
ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ
Κάτι τέτοιο θέλεις να πεις φεγγάρι;
Υ.Σ.α)Πόσο καιρό θα ησυχάσουμε από σένα;Για είναι περιορισμός με χρήση διαδικτύου;
Υ.Γ.β)Στο 2ο μέρος σας διευρύνω ορίζοντες και γνώσεις.

Κωνσταντινιά είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται για τις εξορμήσεις μου, αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα πάω στη θάλασσα.
Λέω να κατακτήσω κορυφές!!

Κωνσταντινιά είπε...

Συνονόματη!!!
Καλώς μας ήρθες!!
Θα συμφωνήσω μαζί σου.
Όλα είναι θέμα επιλογών.
Αρκεί να αφήνουν ασφαλιστικές δικλείδες.

Βαρυποινίτης είπε...

Επιτέλους το κατάλαβες.
Υ.Σ.α)Χε! χε!
Υ.Γ.β)Το ξέρω αλλά τι να προλάβω να μελετήσω. Πρέπει κάθε φορά να σου εξηγώ τα προηγούμενα. Άρπα την!

Κωνσταντινιά είπε...

Ας μη μου τα εξηγούσε ο Μιχάλης....
από σενα δεν βγάζω νόημα.
Ασαφή ε ασαφή

Βαρυποινίτης είπε...

Ξέρω, ξέρω. Αργοπορημένος μια ζωή σε βαθμό που αν δεν είχες προσωρινά διακόψει θα σου έγραφα για το μαγκανοπήγαδο.
Λοιπόν υπαρξιακά έξυπνος είναι κάτι σαν τις ταχύτητες του αυτοκινήτου. Αν ανεβάσεις ταχύτητα πριν την ώρα του τότε το αυτοκίνητο μπορεί να σβήσει. Αν μείνεις στην ίδια ταχύτητα περισσότερο από όσο χρειάζεσαι δεν θα καταφέρεις να εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου. Η σωστή αλλαγή την κατάλληλη στιγμή ανάλογα με τις δυνατότητες