Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ




Πρέπει να γνωρίζετε πως δεν είναι μόνο η Νίνα που μας προσκαλεί σε διάφορα events, είμαι και γλωσσομαθής τρομάρα μου, αλλά πως δεχόμαστε προσκλήσεις και από άλλους φίλους.

Ο Γιώργος λοιπόν αυτή τη φορά είναι ο αίτιος και υπαίτιος αυτής της αναφοράς. Ένας σίγουρα υπομονετικός και ανεκτικός άνθρωπος γιατί μ' αντέχει πάνω από 30 χρόνια!!!

Πρότεινε να πάμε στα Γιαννιτσά σε μια εκδήλωση στο κτήμα Λίγα.


20/09/2008 - Γιορτή Τρύγου στο Κτήμα Λίγας - 20/09/08




Το Κτήμα Λίγας καλεί τους φίλους του κρασιού στη γιορτή Τρύγου το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008 στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Λίγα στο 1ο χλμ. Γιαννιτσών - Αρχοντικού (τηλ. 23820 24421).

19.30: Εγκαίνια έκθεσης αγγειοπλαστικής της Αγγέλας Παπαδοπούλου με θέμα `Κρατήρ` (διάρκεια έκθεσης έως 5 Οκτωβρίου 2008)

20.30: Συναυλία με έργα Μάνου Χατζηδάκη - Ο κύκλος του CNS, Ματωμένος Γάμος, Μεγάλος Ερωτικός.

Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι
Τάσος Μυσιρλής, τραγούδι - βιολοντσέλο
Ευγενία Καρλαύτη, πιάνο




Αυτό που μου έμεινε από αυτή την εκδήλωση, δεν είναι μόνο η οργάνωσή της, όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και ο ίδιος ο Θωμάς Λίγας.

Ένας άνθρωπος με μεράκι, ένας δραστήριος πολυπράγμων οινοπαραγωγός με σπουδές στη Γαλλία, που αποφάσισε να μείνει στον τόπο του και να του δώσει νέα πνοή, να εστιαστεί στην βιοκαλλιέργεια, όπως επίσης και σε κάθε είδους καλλιέργεια. Πολιτιστική, καλλιτεχνική, αγωνιστική, πνευματική!!! Αργότερα πληροφορήθηκα πως είναι και χορηγός σε διάφορα πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του διεπαγγελματικού συνδέσμου.

Από τον τρόπο που μας υποδέχθηκε, μας μίλησε, από τον τρόπο που έλαμπαν τα μάτια του, καταλάβαμε πως ότι κάνει το κάνει με πάθος, το κάνει με τη ψυχή του.

Σε μια στιγμή πήγα να του προσάψω συγκεντρωτισμό, γιατί ήταν παντού, να μας βοηθήσει στο πάρκινγκ ( εννοείται ότι τον περάσαμε για παρκαδόρο), να τραβάει φωτογραφίες, να είναι στο μπουφέ....... ώσπου κατάλαβα ότι έχει δίδυμο αδελφό, οπότε παίρνω πίσω την κατηγορία.

3 σχόλια:

Asterion είπε...

Αεικίνητο πλάσμα και εκεί έφθασε η χάρη σου;
Γύρνα όσο μπορείς και όποτε μπορείς.
Αστερίων

Κωνσταντινιά είπε...

Αστερίωνα

μην πανικοβάλλεσαι, τα Γιαννιτσά είναι δεν είναι 1 ώρα από Θεσ/νίκη.
Άλλωστε πρέπει να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε την αποκέντρωση, και γενικά τις πρωτοβουλίες που παίρνουν άνθρωποι που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην περιφέρεια και αναβαθμίζουν το τόπο τους.

faraona είπε...

Καλησπερα!
Τυχαινει να γνωριζω τον Θωμα Λιγα απο κοντα, ειναι φιλος πολλα χρονια και ειναι ετσι οπως τα λετε.
Κεφατος και ζωντανος ανθρωπος που αγαπα πολυ αυτο που κανει.
Σας εχω βαλει λινκ στην λεξη κρασι στο ποστ μου εδω αν θελετε ριξτε μια ματια.

Χαρηκα πολυ που διαβασα τοσο καλα λογια για τον Θωμα.