Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Μαθήματα θρησκευτικών!

Λέτε να μου γίνει συνήθεια και να κάνω τις αναρτήσεις δύο- δύο;



Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ

ΩΡΑΙΟΙ είναι αυτοί εκεί πάνω, στο Αγιον Ορος! Δεν πάνε στον Στρατό, δεν πληρώνουν φόρους, δεν έχουν το βάρος και την ευθύνη της οικογένειας -ούτε μετέχουν στη διαιώνιση του είδους- και μας τη λένε και από πάνω: «Ενας άνθρωπος για να γίνει μοναχός χρειάζεται αυτό το φως που έρχεται από τον Θεό».

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αυτό το ίδιο φως αναζητούσαν στις συχνές επισκέψεις τους στο Ορος (και ειδικότερα στη Μονή Βατοπεδίου) οι καλοί χριστιανοί, υπουργοί και στελέχη της Ν.Δ. που μας κυβερνάνε, αλλά αν κρίνει κανείς από τις επιδόσεις τους, ο Εφραίμ και οι συν αυτώ δεν είναι και τόσο γαλαντόμοι. Τη θεία φώτιση την κρατάνε για πάρτη τους, γι' αυτό και η Ελλάδα πάει κατά διαόλου...

ΠΑΛΙ καλά, πάντως, που τόσα χρόνια το έθνος δεν ήταν (και τυπικά...) στα χέρια των Αγιορειτών μοναχών, γιατί σήμερα δεν θα υπήρχε. Θα είχε μείνει αιώνια στη σκλαβιά των Τούρκων, τους οποίους οι πεφωτισμένοι της Αθωνικής Πολιτείας έσπευσαν να προσκυνήσουν πριν από την πτώση της Πόλης, για να σώσουν προνόμια και περιουσίες.

ΟΠΩΣ επίσης δεν θα υπήρχε η αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών, στους οποίους οι Αγιορείτες επεφύλαξαν την ίδια υποδοχή με τον σουλτάνο για τους ίδιους υστερόβουλους λόγους τους. Με λίγα λόγια, αυτοί οι καλοί χριστιανοί, οι άνθρωποι του Θεού και της Παναγίας, θα είχαν αλλάξει την Ιστορία, προσθέτοντας έτσι ακόμα ένα ...θαύμα στα τόσα και τόσα που διαφημίζουν ότι έκαναν οι θαυματουργές τους εικόνες!

ΜΑ ΤΟΤΕ τι πάνε και κάνουν μαζί τους τα άξια τέκνα της Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά έχει κορώνα στο κεφάλι της το εξόχου εμπνεύσεως «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»; Τι κουβεντιάζουν, άραγε, με ανθρώπους που για πατρίδα τους έχουν τα προνόμια και το χρήμα και για οικογένεια τους υπόλοιπους πεφωτισμένους; Φθάνει από μόνη της η θρησκεία για να μείνει ισχυρό το τρίπτυχο της κοσμοθεωρίας με την οποία πορεύτηκαν τόσα χρόνια και ταυτόχρονα ασέλγησαν πάνω σ' αυτό τον τόπο;

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ για ποια θρησκεία μιλάμε. Γιατί από τα λόγια και τα έργα του Εφραίμ προκύπτει ότι πραγματική θρησκεία στη Μονή Βατοπεδίου δεν είναι άλλη από την υποκρισία! Δήθεν απορρίπτουν τον πλούτο και γενικότερα τα υλικά πράγματα οι μοναχοί αλλά ταυτόχρονα κάνουν το παν για να αυξήσουν την περιουσία της μονής, πολύ συχνά σε βάρος φτωχών, προσφύγων και ακτημόνων.

ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, από πού πήρε μαθήματα ο καλός χριστιανός Βουλγαράκης, ο οποίος εξετέθη ως πολιτικός για να αποκαταστήσει οικονομικά τα παιδιά του! Να και γενικότερα τι μαθήματα παίρνουν οι πιστοί υπουργοί της κυβέρνησης στις συχνές επισκέψεις τους στη μονή...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/09/2008

1 σχόλιο:

Asterion είπε...

Μα όταν έχεις πίσω σου ακίνητη περιουσία την μισή Ελλάδα γιατί να μην είσαι φωτισμένος και να φωτίζεις τους γύρω σου;
Υπάρχει ένα συμπαθητικό βιβλιαράκι που λέγεται "τα προνόμια του πατριαρχείου" εκεί εξηγεί τα της κτήσεως των κτηθέντων και τινι τρόπω, εκτήσαντο αυτά.