Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ


Στο θερινό κινηματογράφο ΑΛΣΟΣ του Δήμου Συκεών, θα προβληθεί αύριο Δευτέρα 15 -9 στις 21οο, η ταινία GREEN STREET HOOLIGANS.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η πρόσκληση γίνεται από την ΠΥΞΙΔΑ, που είναι ένα κέντρο πρόληψης κατά της εξάρτησης και προαγωγή της υγείας.
Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο με δυο λόγια να εξηγήσεις το έργο της Πυξίδας.
Είναι κατά κάποιο τρόπο οικογενειακός συμβουλευτικός σταθμός, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη με πεπειραμένο επιστημονικό προσωπικό, επαγγελματικό προσανατολισμό, έχει σχολείο για γονείς, δραστηριοποιεί και ευαισθητοποιεί, εκπαιδευτικούς, γονείς, εφήβους.

Τον Μάιο γιόρτασε τα 10 της γενέθλια, αλλά κυκλοφορούν φήμες ότι δεν υπάρχουν πλέον κονδύλια για τέτοιου είδους κέντρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/09/2008
Διαδήλωσαν για τα 72 -υπό διάλυση- Κέντρα Πρόληψης

Για να αναχαιτίσουν «την επιμελώς μελετημένη διάλυση» των 72 Κέντρων Πρόληψης της χώρας -του υπερδεκαετούς θεσμού για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων- στα οποία η κυβέρνηση μέσω του ΟΚΑΝΑ χρωστά 12,5 εκατομμύρια ευρώ, διαδήλωσαν στη ΔΕΘ μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην Πρόληψη.




Green Street Hooligans

Σκηνοθεσια : Lexi Alexander
Σεναριο : Lexi Alexander , Dougie Brimson
Ειδος : Δραμα
Βρετανια 2005
Ιστοσελιδα : http://www.warnervideo.com/greenstreethooligans/



Πρωταγωνιστουν : Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani, Marc Warren, Henry Goodman

Υποθεση: Οταν ο Ματ αποβαλλεται απο τη σχολη δημοσιογραφιας του Χαρβαντ, αποφασιζει να επισκεφτει την αδερφη του στο Λονδινο, εκει θα Γνωρισει τον αδερφο του αντρα της, ο οποιος ειναι ηγετης της γνωστοτερης "εταιριας" των οπαδων της West Ham γνωστη ως Green Street Elite και ο οποιος θα τον μυησει στη ιδεα του χουλιγκνανισμου και θα τον ενταξει στην "εταιρια" κατι που ισως δεν βρει καποια απο τα υπολοιπα μελη συμφωνα και θα βαλει σε μπελαδεσ και αλλα πρόσωπα

Trailer http://www.youtube.com/watch?v=EAe-1Lv1KYU





Αντι για δικα μου σχολια στην ταινια σας παραθετω μια αποψη που βρηκα στο Blog του Videodrome και με βρισκει ως ενα βαθμο σύμφωνο..

Ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών. Η βία πρώτα δαιμονοποιείται σε υστερικό βαθμό ως το απόλυτο κακό (το κατέβασμα μερικών βιτρινών σε μια διαδήλωση ή το άνοιγμα μιας μύτης σ’ ένα γήπεδο ταυτίζονται με πράξεις υπέρτατης καταστροφής και λογίζονται ως μέγιστοι κοινωνικοί κίνδυνοι) και κατόπιν εξορίζεται από το κοινωνικό γίγνεσθαι, για να βρει προσωρινό καταφύγιο στα ενδότερα «περιθωριακών» ομάδων, όπως οι συμμορίες των χούλιγκανς των γηπέδων, οι οποίοι, αν τουλάχιστον πιστέψουμε την επικρατούσα προπαγάνδα, θα πρέπει να θεωρούνται εγκληματίες χειρότεροι κι απ’ τους δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου. Φυσικό αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι να αδυνατούμε να δούμε κατάματα την πραγματική φύση της βίαιης συμπεριφοράς, ούτε να μπορούμε να εντοπίσουμε τα αληθινά της αίτια, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε καταλλήλως. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από ευχάριστο, ότι μια ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη και καλοκουρδισμένη ταινία από την Αγγλία, στηριζόμενη πάνω στη στέρεα βρετανική παράδοση του τηλεοπτικού docudrama, επιχειρεί μια απροκατάληπτη και συμπαγώς τεκμηριωμένη προσέγγιση στο φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Οι Green Street Hooligans δεν είναι ούτε αμόρφωτοι, ούτε ανεγκέφαλοι, ούτε υπάνθρωποι. Είναι πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας, εργαζόμενοι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, οι οποίοι, βασιζόμενοι πάνω στις αμιγώς βρετανικές αρχές της ανδρικής αλληλεγγύης (camaraderie) και τις αξίες της pub culture, αναζητούν μια βαλβίδα εκτόνωσης, ένα τριπ αδρεναλίνης, ένα έντονο αίσθημα έντασης, αλλά και ένταξης. Η ταινία τούς προσεγγίζει με προσεκτική ουδετερότητα και ακριβολογική διάθεση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους της αγγλικής γλώσσας παρουσιάζουν οι ευφάνταστες cockney εκφράσεις και εκφορές του λόγου (αν και πρέπει να πούμε ότι ο νεαρός πρωταγωνιστής Τσάρλι Χάναμ επικρίθηκε στη Βρετανία για την ανεπιτυχή cockney προφορά του), ενώ η σατιρική ματιά στις τεταμένες σχέσεις των Άγγλων με τους υπερατλαντικούς ομόγλωσσους Yankees αποτελεί έξτρα μπόνους.



6 σχόλια:

asterion είπε...

Το γνωστό τραγούδι.
Πρώτα μας πιάνει η φούρια να φτιάξουμε. Μετά μας πιάνει η φούρια να φάμε τα κονδύλια...........και μετά υπακούοντας σε έξωθεν ή άνωθεν εντολές, αυτών που τους συμφέρει η διάλυση του κοινωνικού ιστού, σφυρίζουν αδιάφοροι. Επάνω που είχαν αρχίσει κάποια αποτελέσματα να φαίνονται και κάποιοι είχαν βρεί ένα κομμάτι ψωμί να φάνε. Ομως αυτά είναι ψιλά. Η μονή Βατοπεδίου και τα συμπαρομαρτούμενα είναι τα χοντρά και ενδιαφέροντα.
καλό σου βράδι

manetarius είπε...

Μμμμ...μάλιστα..εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω; Και τα σχόλια είναι μόνο για τους Θεσσαλονικείς;
Κρίμα.. πάω να φάω ένα καζάν και θα έρθω στο επόμενο πόστ ;)

kostaslogh είπε...

Άμα δεν πουλάει στα κανάλια, άμα δεν
μαζεύει ψήφους,κι άμα δεν ΄"έχει ψωμί"
είναι καταδικασμένο,ότι κι αν είναι αυτό.
Δυστυχώς ζούμε την μεγαλύτερη ηθική κατάπτωση του αιώνα!
Το χειρότερο είναι ότι σιωπηρά συμφωνούμε όλοι,αφού δέν βγήκαμε ακόμα στους δρόμους!

Κωνσταντινιά είπε...

Αστερίωνα


κάτι δεν πάει καλά με μας τώρα τελευταία! Συμφωνούμε σε πολλά και αυτό δεν έχει γούστο.

Πού είναι οι παλιές καλές μας κόντρες;

Κωνσταντινιά είπε...

Αμανίτα;

τι είναι αυτά που λες;
Εσύ επιβάλλεται να σχολιάζεις άσε που έχω σκοπό να σούρθω με ταψιά καζαν και να πάμε στο Υπουργείο Υγείας να τους τα ψάλλεις λιγάκι.

Υποχρεωτικό το ύφος που έχεις στο post " έξαλλη".

Κωνσταντινιά είπε...

Κώστα

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!