Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

ΛΟΝΔΙΝΟ Β' ΜΕΡΟΣ

Η βολτίτσα σας άνοιξε την όρεξη;
Απέναντι από τον σταθμό είναι μια παραδοσιακή pub. Ο μύθος λέει ότι εκεί σύχναζε ο Ντίκενς. Αλήθεια ή ψέμματα δεν έχει σημασία. Έχει χρώμα και Άγγλους-Άγγλους. Στις  pub του Λονδίνου μπορείς να πιεις καφέ, αναψυκτικό, να φας πιάτα της ώρας, πιάτα της ημέρας, παραδοσιακά και μη, να επιλέξεις από ποικιλία επιδορπίων και φυσικά πάνω απ όλα να πιεις μπύρες.
Είναι στέκια για κοινωνικές και επαγγελματικές συναντήσεις, διασκέδασης και χαλάρωσης.
Συνήθως είναι μεγάλοι χώροι με επίπεδα και εκτός από το μπαρ που γίνεται το αδιαχώρητο, υπάρχουν χώροι πριβέ, ή αίθουσες μπιλιάρδου όπως στο συγκεκριμένο.
Στην περιοχή είναι και το The Chapel. Ανήκει σε ένα ζευγάρι Αγγλίδας και Έλληνα και ίσως και γι αυτό έχει  ύφος  αγγλικό και φιλοξενία Ελληνική. Τον συνδυασμό τον γεύεσαι και στα πιάτα. Ενώ οι περισσότερες pub είναι ωραιότερες στο εσωτερικό τους, η συγκεκριμένη έχει και πολύ ωραίο εξωτερικό χώρο. (για τους καπνίζοντες η πληροφορία).
Για τους πιο χαρμάνηδες  σε δυο βήματα επί της Edgware road  είναι η Λιβανέζικη γειτονιά  όπου υπάρχουν και ναργιλέδες και λιβανέζικο φαγητό.
Γενικά η διεθνής κουζίνα πλειοψηφεί.
Θα  βρεις φαγητό για όλα τα γούστα και βαλάντια. Υπάρχει και μια αλυσίδα ελληνικών εστιατορίων αλλά απ ότι είδα δεν αφορά Έλληνες.
Το Λονδίνο είναι μια ζωντανή παγκοσμιοποιημένη  πόλη . Συνυπάρχουν όλες οι φυλές και φαίνεται να τα βρίσκουν.
Στους δρόμους  θα δεις να χορεύουν ραπ, χιπ-χοπ, να αυτοσχεδιάζουν σόου, να κάνουν ακροβατικά κ.λ.π.
Μπορείς να περάσεις μισή μέρα χωρίς να βαρεθείς κάτω από την Ρόδα - London Eye, βλέποντας παραστάσεις δρόμου, τους ανθρώπους αγάλματα και διάφορα εποχικά φεστιβάλ και δρώμενα.Δεν υπάρχουν σχόλια: