Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ή ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;



Η άγνοια σκοτώνει λένε και θα συμφωνήσω, η πληροφόρηση μπουρδουκλώνει λέω εγώ και θα το αιτιολογήσω.

Από τη μια μαθαίνουμε πως η ανακύκλωση επιβάλλεται αν θέλουμε να σωθεί ο πλανήτης μας και από την άλλη ότι η διαδικασία για την ανακύκλωση παράγει πολλά επιβαρυντικά στοιχεία και είναι και δαπανηρή.

Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με λαμπτήρες οικονομίας και μετά διαβάζουμε πως έχουν υδράργυρο και είναι ανθυγιεινές.

Αν δεν έδωσαν κίνητρα για καταλυτικά αυτοκίνητα και τώρα υπάρχει ένας πανικός για την απαλλαγή των χρησιμοποιημένων καρκινογόνων καταλυτών.

Εκθειάζουν τους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, ιδιαίτερα τις ανεμογεννήτριες και μετά ανακαλύπτουν πως τοπία που χρειάστηκαν αιώνες για να δημιουργηθούν παραδίδονται στο έλεος μιας ασύμφορης λόγω χαμηλής ενεργειακής παραγωγής και υψηλού κόστους επένδυσης τεχνολογίας και υψηλότερης έως και ασύμφορης αντικατάστασης ανταλλακτικών.

Κατηγορούνται οι αγελάδες πως με την παραγωγή μεθανίου τους -των φυσικών τους αερίων δηλαδή- ευθύνονται κατά ένα μεγάλο μέρος για την τρύπα του όζοντος, καθώς επίσης και το ιντερνέτ για ιδιαίτερα ενεργοβόρο. Λέτε οι κομπιουτεράδες που καταναλώνουν και όσπρια να κατηγορηθούν ως δυνάμει πλανητοκαταστροφείς?

4 σχόλια:

venceremos είπε...

καλημερα. μια χαρα τα λες..
Ακουει κανειιιιιιις?
φιλια καρυστινα

Sophia Kollia είπε...

Καλή μου Κωσταντινιά,
ότι κερδίζει ο άνθρωπος από την μία, χάνει κάτι ανάλογο από την άλλη.
Οι ανθρώπινες ανακαλύψεις είναι εξ αρχής λειψές και πειραματικές αφού είμαστε ακόμα με το 10-20 τοις εκατό της φαιάς ουσίας ενεργοποιημένης.
Καλημέρα

Κωνσταντινιά είπε...

Venceremos.

καλώς με βρήκες!

Τουλάχιστον ας τα διαβάζει!!

φιλια Θεσσαλονικιά

Κωνσταντινιά είπε...

Σοφία,


μήπως τελικά είναι καλύτερα που το αφήνουμε απενεργοποιημένο; Φαντάσου τι ελλείψεις θα είχαμε;

τη καλημέρα μου!