Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών»


Ο  Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού στις 21 Φεβρουαρίου, διοργανώνει σειρά δωρεάν ξεναγήσεων. Θέμα και της φετινής διοργάνωσης: «Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών». Προσκαλούμε λοιπόν και φέτος το κοινό της Θεσσαλονίκης να γνωρίσει καλλίτερα την πόλη του μέσα από τη γνώση και το λόγο των διπλωματούχων ξεναγών.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν…
το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Διαδρομή 1η : «Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»
Περίπατος με ξενάγηση σε εβραϊκά μνημεία και τοποθεσίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διάρκεια περίπου 2,5 ώρες. Ώρα έναρξης 10.00, σημείο συνάντησης κεντρική είσοδος κτηρίου Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης (Διοικητήριο, πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2Η : «ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Περίπατος και ξενάγηση σε μνημεία και τοποθεσίες της περιόδου της Οθωμανοκρατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διάρκεια περίπου 2,5 ώρες, ώρα έναρξης 10.00, σημείο συνάντησης κεντρική είσοδος κεντρική είσοδος κτηρίου Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης (Διοικητήριο, πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης).
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3Η : «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΜΑΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ»
Περίπατος και ξενάγηση σε  μνημεία και τοποθεσίες του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που σηματοδοτούν την ιστορική διαδρομή της πόλης μας από τη Ρωμαική εποχή ως σήμερα. Διάρκεια περίπου 2,5 ώρες, ώρα έναρξης 10.00 σημείο συνάντησης στην κεντρική είσοδο στη Ροτόντα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πρόεδρος Αννίτα Τριβέλλα τηλ. 6944-537.227
Γεν. Γραμματέας Φωτεινή Λυκισά τηλ. 6944-411.994

2 σχόλια:

claire είπε...

Κωνσταντινιά μου μόλις τώρα τα πήρα πρέφα!Κρίμα και με ενδιέφεραν οι ξεναγήσεις....

Κωνσταντινιά είπε...

Κλαίρη,

λυπάμαι που δεν σκέφθηκα να σου στείλω μέιλ, θα έπρεπε, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε σε παρόμοια συμβάντα.