Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ! ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ! ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

Όχι, δεν είναι αδιαφορία, όχι δεν είναι τεμπελιά, που δεν αξιώθηκα να γράψω ούτε μια σειρά, είναι που- ως γνωστό- το καλοκαίρι μου παίρνει τα μυαλά.
Μα φέτος, δεν είναι υπαίτιο μόνο το καλοκαίρι (και το περιηγητικό πνεύμα του συζύγου), αλλά και η δελεαστική πρόταση του ζεύγους Καπετανάκη, για μια επίσκεψη στο σπίτι τους στα προάστια της Καλαμάτας.
Παρόλο που γνωρίζω το πόσο περιποιητικοί και φιλόξενοι είναι, όπως και οι παλιοί φίλοι, εντυπωσιάστηκα από την οικειότητα και την άνεση που εκπέμπουν.
Πιστεύω πως είναι χάρισμα, να κάνεις στους επισκέπτες σου να νιώθουν πως δεν είναι επισκέπτες.



 


Κατόπιν υποδείξεως της παλαιότερης και πιο αγαπημένης συνblogger  φίλης, της Καλημέρας μεταφέρω το βιντεάκι  για την

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας - 19/8/2010  

που γυρίστηκε από προσωπικό ανθρωπιστικών οργανώσεων και από ανεξάρτητους κινηματογραφιστές από όλον τον κόσμο (πάνω από 50 συμμετέχοντες συνολικά) οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά. 

4 σχόλια:

Roadartist είπε...

E, μα ναι.. είναι σίγουρα χάρισμα.. Πολύ χαίρομαι όσους ανθρώπους είναι έτσι.. Μια χαρά περνάτε και περάσατε βλέπω.. ΩΡΑΙΑ :)

Γιώργος Κ. είπε...

Στις ανθρώπινες σχέσεις, πρέπει και τα δύο « μέρη » να είναι θετικοί, και έτσι ο καθένας εισπράττει αυτό που εκπέμπει…..να είστε πάντα καλά !!!!
Εμείς ευχαριστούμε που κάνατε τόσα χιλιόμετρα, μόνο για την παρέα (γιατί είχατε ξαναπάει Καλαμάτα…) και …όχι μόνο(μην ξεχνάς το πιθάρι!!) και είμαστε πολύ χαρούμενοι που περάσατε …όπως λες..!!!

ΥΣ. Κρύβε λόγια……….., γιατί θα θέλουν κι άλλοι…., και ανέβασες τον πήχη ψηλά….

Κωνσταντινιά είπε...

Καλλιτέχνιδα,

έτσι όντως είναι και μπορώ να πω πως νιώθω τυχερή στη ζωή μου γιατί συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες.
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!

Κωνσταντινιά είπε...

Γιώργο και Σέβη, Σέβη και Γιώργο,

πράγματι η χημεία στην επικοινωνία είναι πολύ βασικός παράγοντας.
Ταιριάξαν τα χνώτα μας όπως λέει και μια φίλη μου!
Όσο για τον..πήχη δεν σας φοβάμαι, το έχετε! το έχετε!

τα υπόλοιπα λέμε από κοντά